Салата от морско зеле с кальмаром

Салата от морско зеле с кальмаром

Време за приготвяне: 7 ч. и 0 мин.

Полезни свойства на морски водорасли отдавна са известни. В нея се съдържа голямо количество витамини, аминокиселини, минерали, които положително влияят върху човешкото тяло. Приготвят се със зеле и салата.

Начин на приготвяне:

В този продукт също има много ценни вещества – йод, който е много важен за всеки един от нас. В състава на този салата влиза в хранителен елемент – калмар, освен това, съставките на салата, са много полезни и са перфектно съчетани помежду си. Салата с ниско съдържание на калории, почти всеки продукт за салата ще бъде на разположение по всяко време на годината. Да се готви бързо, а вкусът се окаже незабравим!

Необходими продукти:

  • Морско зеле, сушени — 20 Грама
  • Растително масло — 15 Милилитра
  • Захар — 5 Грама
  • Мини-калмари — 800 Грама
  • Оцет маса — 50 Милилитра
  • Сол — 1/2 Чаени лъжички
  • Сух чесън — 1 Чаена лъжичка (на прах, на гранули)
  • Едно яйце на пиле — 4 Броя

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Салата от водорасли с кальмаром»

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 1 1. Вземете диво зеле, напълнете я с вода за 30 минути. След това излейте водата.

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 2 2. Смесете оцет, захар, сол, сух чесън и зехтин. Попълнете получившимся марината зеле, оставете да се маринова на хладно място.

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 3 3. А докато зелето маринуется, вземете калмари, разморозьте ги, отърви се от пипала и хитиновых плочи. Изсипете ги в хладка вода, изчакайте, докато те закипят, след което свалете от огъня. Оставя във водата не повече от три минути, а след премахване на вода. По този начин вашите калмари не переварятся и не ще бъде трудно. Ще ви се наложи сварете твърдо сварени яйца.

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 4 4. След това обелете яйцата от черупката, нарежете ги, а ето калмари нарежете на малки кръгчета или кубчета по ваш избор. Всички съставки сложете в купа за салата.

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 5 5. Малки по размер глава лук, също така трябва да се почисти и се нарязва на малки парченца, ако сте избрали остър лук, а след това облейте го с вряла вода.

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 6 6. Извадете диво зеле от маринатата, подсушете го, добавете зелето в купа със салата.

Салата от морско зеле с кальмаром - снимка стъпка 7 7. Перемешивайте всички продукти много внимателно, тази салата може прекрасно да мине и без зареждане с гориво, но ако предпочитате да се презарежда салати, тогава използвайте в този случай, кисело мляко, лимон, масло, сметана превръзка, майонеза. И въпреки, че салата е диетичен продукт, все пак той е доста питателна, така че може да се сервира се като самостоятелно ястие. Сега ви е добре известно как да се готви, салата от морски водорасли с кальмаром така, че той имаше особен вкус и аромат.