Салата с риба и ориз

Салата с риба и ориз

Време за приготвяне: 30 мин

Искам да ви разкажа как да се направи салата с риба и ориз. Защо? Да, защото тази салата е универсален — много богата, но при този изискан и да изглежда добре! На празничната трапеза — най-после!

Начин на приготвяне:

Сред всички «обществен» салати вода оливие аз най-много обичам да готвя точно този салата с риба и ориз в домашни условия. В края на краищата, той едновременно съчетава черти и гарнитура и предястие. Ами и маруля, разбира се! А ако предпочитате да се хранят правилно, тогава препоръчвам тази рецепта за салата с риба и ориз малко адаптации в командната, — вместо майонеза да вземе заквасена сметана, а вместо сардини — риба тон! Все пак останалите съставки достатъчно диетични. Пожелавам ви чудесни успехи в готвене!

Необходими продукти:

  • Сардина консерви — 240 Грама
  • Сиренето е твърдо — 200 Гр
  • Майонеза — 200 Грама
  • Ориз — 100 Грама
  • Лук — 1 Брой
  • Моркови — 2 Броя
  • Яйца — 5 Броя

Брой порции: 5-8

Как да сготвим «Салата с риба и ориз»

Салата с риба и ориз - снимка стъпка 1 1. Заемете подготвителната фаза. Моркови, ориз и се вари яйца. Разбира се, в отделни тава. Ще оставя докато изстине яйца и морков и оризът се разстила на дъното на салата.

Салата с риба и ориз - снимка стъпка 2 2. На върха вече остывшего ориз малко намазка от майонеза и нагоре — слой на риба от банките. Най-добре е предварително леко намачкайте с вилица. На върха на риба слой нарязан лук.

Салата с риба и ориз - снимка стъпка 3 3. Следващият етап — това е работа с теркой или пасатор. Трябва отделно настържете на протеини, варени яйца, яйчен жълтък, моркови и сирене.

Салата с риба и ориз - снимка стъпка 4 4. Сега на върха на салата от лук отново промажем майонеза, след това идва слой на белтъци и майонеза, слой от сирене и майонеза, и след това морков и слой майонеза.

Салата с риба и ориз - снимка стъпка 5 5. Сега на върха на майонеза равномерно распределяем настъргани яйчни жълтъци и се украсяват по желание с билки и зърна нар. Салата е готова!