Салата с рукола и калмари

Салата с рукола и калмари

Време за приготвяне: 20 мин

Това е вкусно, вкусно и достойно ястие «висока» кухня. Ще разкажа за една рецепта, как да се приготви салата с рукола и калмари, които аз предварително мариную и запържете на гореща скара.

Начин на приготвяне:

Днес е избрал само един вид морски дарове – калмари. Внимателно се изчистват и измива ги, след това се нарязва на парчета и мариную, запържете калмари на скара (грил тиган). Рукколу може да се замени салатными листа. Салати готвя на основата на лимонов сок и зехтин.

Необходими продукти:

  • Калмари — 3 Броя
  • Рукола — 40 Грама
  • Зехтин — 2 Супени лъжици
  • Лимонов сок — 1 Член. лъжица
  • Лимонена кора — 1 Ч.л.
  • Сол — На вкус

Брой порции: 4

Как да сготвим «Салата с рукола и калмари»

Салата с рукола и калмари - снимка стъпка 1 1. Калмари почистете от кожата, след това отрежете пипалата си, извадете вътрешностите и измийте обилно.

Салата с рукола и калмари - снимка стъпка 2 2. Нарежете труповете на парчета с еднакви размери, избършете ги подсушете с кърпички.

Салата с рукола и калмари - снимка стъпка 3 3. Поставете парчета в купа и залейте със зехтин (1 чаена лъжичка), оставете за 5 минути.

Салата с рукола и калмари - снимка стъпка 4 4. Загрейте скара, поставете калмари, натиснете ги и обжаривайте няколко секунди, за да имаме красива решетка.

Салата с рукола и калмари - снимка стъпка 5 5. Измийте рукколу, поставете го в плоска чиния, сложете калмари. В друга купа смесете зехтина, лимоновия сок и кора, залейте дресинг за салата. Приятен апетит!