Салата яйчен с черен дроб на треска

Салата яйчен с черен дроб на треска

Време за приготвяне: 20 мин

Проста, но много обилна, вкусна и полезна яйце салата с черен дроб на треска. Може да се готви, макар всеки ден, защото за това е необходимо съвсем малко време. И на празничната маса той не ще бъде излишно.

Начин на приготвяне:

Вижте как се приготвя салата, яйце с черен дроб на треска. Той е идеален в случай на неочаквани пристигането на госта (винаги държа бурканче черен дроб на треска за всеки случай), но и сами можете да се невероятно вкусна салатиком.

Необходими продукти:

  • Черен дроб на треска — 1 Брой (кутия)
  • Яйца — 4-5 Броя
  • Зелен лук — 1 Връзка
  • Сол 1-2 Щепоток (на вкус)

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Салата яйчен с черен дроб на треска»

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 1 На първо място отварим твърдо сварени яйца: напълни с вода и да го изпрати на огъня, и след това се охлажда в студена вода.

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 2 Черен дроб на треска, нарязани на малки парченца. Масло от консерви не се налива.

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 3 Зелен лук, измити, изсушени и ситно нарязани.

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 4 Охлаждане яйца изчистване от черупката на яйцето и отделете жълтъците от белтъците. И след това белтъците се нарязват.

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 5 Жълтъците разминаем вилица с 2 супени лъжици масло от банки с черния дроб. Добавете зелен лук (малко ще оставя за декорация) и се разбърква.

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 6 След това добавете към желткам протеин и черен дроб на треска. Подправя се със сол, разбърква се и се измества в красива чиния.

Салата яйчен с черен дроб на треска - снимка стъпка 7 На върха на салата, яйце с черен дроб на треска и се поръсва с останалия лук и сервирайте.