Сос за стридите класически

Сос за стридите класически

Време за приготвяне: 40 мин

Ако желаете малко да разнообразят своите ястия, добавете към тях малко пикантен вкус, тогава тази рецепта отлично ще ви допадне, все си домакинство ще бъдат възхитени от ново и необичайно изобретение.

Начин на приготвяне:

Безспорно, не е едно и същото ястие се консумира с един и същи сос, тъй като има огромно количество най-различни варианти, с помощта на които може да се направи от ястия истински шедьовър. С помощта на тази рецепта, съвсем не е задължително да събере някакви специални и специални подправки, струва използвайте само вино, което може да даде на жар, на което не доставало по-рано.

Сега ще научите как се приготвя сос за стридите-класически, така че той се оказа изумително.

Необходими продукти:

  • Вино — 500 Милилитра
  • Лимон — 1 Бр.
  • Захар — 1 Член. лъжица
  • Лук — 1 Брой
  • Олио — 2 Чл. лъжици
  • Масло — 10 Гр
  • Сол — На вкус
  • Черен пипер смлян На вкус
  • Мащерка На вкус
  • Чесън — 2 Скилидки

Брой порции: 4

Как да сготвим «Сос за стридите класически»

Сос за стридите класически - снимка стъпка 1 1. Лук и чесън измиване, премахване на люспите, след това меленько нарежете. Мащерка си струва да се изплаква и се разклаща. Твърде смила на продукта не струва. Лимон и измийте, нарежете на две части. Половин махнете, тя ще остане за приготвяне на други ястия, а с втората нарязани кора, нарежете я перетирая на ренде, лимонов сок выдавите в чиния.

Сос за стридите класически - снимка стъпка 2 2. Вземете тиган и изсипете в него растително масло, включете котлона, изчакайте, докато съдове да стане. След това разтопете маслото, сложете в резервоара лук и чесън. Добавете към тях мащерка, една супена лъжица лимонова кора. Гответе, докато лукът не придобива златист оттенък, процедура ще отнеме около пет минути.

Сос за стридите класически - снимка стъпка 3 3. След това ще трябва да се излее в резервоара на сок и вино, добавете захарта. Готварски сос отнема не повече от половин час. Капак обемът не трябва да се покрива, нека соса да се свежда до една. Но не забравяйте да се бърка. След това процеживайте вино с помощта на сита, за да остана един сос. Лук, чесън и магданоз се изхвърли. Сос връщайте по-нататък да ври още минути в продължение на пет или десет. Сложете сол и черен пипер, осуети и намаляване на топлинна енергия на огъня.

Сос за стридите класически - снимка стъпка 4 4. Сервирайте готовия продукт до устрицам. Изсипете соса в специална пот и оферта в топъл или студен към устрицам, може да го украсят стрък зеленина.