Бъркани яйца на пара

Бъркани яйца на пара

Време за приготвяне: 20 мин

Това е най-лесното и вкусно ястие с яйца, която се готви за няколко минути. Такава питка се получава невероятно леко и въздушно, така че той ще се хареса на всички без изключение.

Начин на приготвяне:

Наскоро ние сме придобили двойно дъно, така че сега се опитваме да се готви в нея храна, колкото е възможно по-често, а ето и най-любимата ни рецепта за омлет на пара. Тя е много подходяща за малки деца над години, но и възрастни ям го с удоволствие, така че аз правя го веднага на цялото семейство. Такава питка се получава особено вкусно, защото той е много нежна консистенция, а още той много вкусни, от приготвена на тиган или във фурната. Така че заедно с вкусна закуска или вечеря, ще получите отлично настроение и полза за организма. Сега искам да ви разкажа как да се приготви омлет на пара, както и задължително опитайте се да готвя това страхотно ястие, убедена, че такъв омлет ви хареса.

Необходими продукти:

  • Яйца — 2 Броя
  • Мляко — 50 Милилитра
  • Сол — На вкус

Брой порции: 1

Как да сготвим «Омлет на пара»

Бъркани яйца на пара - снимка стъпка 1 Счупи яйцата в купа и се разбърква, докато сместа стане хомогенна.

Бъркани яйца на пара - снимка стъпка 2 Сега изсипете млякото, сол и по желание добавете подправки.

Бъркани яйца на пара - снимка стъпка 3 Переливаем приготвената смес в специален съд за готвене на пара и да го изпрати в един параход, приготвя се омлет около 15-20 минути.

Бъркани яйца на пара - снимка стъпка 4 Предоставяме бъркани яйца в купа и сервирайте с пресни зеленчуци и билки. Приятен ви апетит!