Банички със зеле на фурна

Банички със зеле на фурна

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Най-любимите сладкиши на моето семейство. Вкусно и евтино. Кажи, как се приготвя хляб с кисело зеле на фурна — на всички познати от детството!

Начин на приготвяне:

Банички с плънка от зеле на фурна — ястие, което, вероятно, се готви по-често. В моето семейство това е безспорно така

:) Когато аз жарю пълнеж — задължително я правя два пъти повече, тъй като до пайове плънката може и да не достоять. Тази рецепта за банички с кисело зеле, е доста проста, въпреки че и отнема много време. Но повярвайте ми — това си заслужава! Хляб се получават вкусни и може да има и топли, и студени. От това количество продукти, при мен се получава 20 пайове. Опитайте се да се пече хляб по тази рецепта и се насладете на вкуса им. Надявам се, че рецептата със снимка ще ви помогне в процеса, така че — нека да се пекат хляб

:)

Необходими продукти:

  • Брашно — 400-500 Грама
  • Мляко или вода — 1 Чаша
  • Мая — 25-30 Грама
  • Захар — 3/4 Чл. лъжичка (без връх)
  • Яйце — 1 Брой
  • Олио — 3-4 Ст. лъжици (по 1 супена лъжица масло — за теста, а останалата част — за пържене зеле)
  • Сол — 1 Чаена лъжица и половина сол за тестото, останалото — за зеле)
  • Зеле прясно — 500-600 Грама
  • Пипер черен — 1-2 Щепоток

Брой порции: 5-6

Как да сготвим «Банички със зеле на фурна»

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 1 Започваме да се готви тестото. За това е малко разогреем мляко или вода, добавете в него маята и покрита с захар. Разтваря маята и поставете на топло място в продължение на 15 минути.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 2 Когато мая ще се увеличи приблизително ето така, пристъпваме към приготвянето на тестото.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 3 Изсипете гнойна разтвор в купа повече и изсипете в него, половината от брашното и замесете доста тесто. Покрийте и поставете на топло място да се изкачи.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 4 Минути след 30 тестото започне да се увеличи два пъти.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 5 Поставете тестото сол, яйце и масло и разбъркайте добре. След това добавете останалите брашно и месите тестото. Тя трябва добре отлипать от ръцете. Леко покрита с тестото с брашно и го сложете да се изкачи.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 6 Докато тестото отлежава, да правим плънка за пайове. Ситно shinkuem зеле. Подправя се със сол и приминаем, че тя е дала сок.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 7 Се пържи зеле в тиган с гореща слънчогледово масло. Не се покрива с капак! Ние трябва да выпарилась излишната течност. В края на пържене зеле и се поръсва с черен пипер, разбърква се и се охлажда.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 8 Когато тестото у нас ще се издигне отново сгънете го и нарязани на малки топки, от които и ще оформя хляб.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 9 Правим от топки тесто питки и се разпространява в средата плънката. В моето семейство обичат да гарнитурата е много.

Банички с кисело зеле на фурна - снимка стъпка 10 Извайвам банички и се разстила върху хартия за печене. Аз застилаю пергамент. Могат да се пекат върху хартия за печене, смазанном с растително масло. Вылепленные хляб трябва да престои около 15 минути и след това поставяме ги в предварително загрята до 200 градуса фурна. Пече се 15-20 минути до красива златисто-кафяво.