Чипс от цвекло

Чипс от цвекло

Време за приготвяне: 30 мин

Искате ли да изненадате гостите си това, което те никога не са опитвали? Съветвам ви да приготвите домашен чипс от червено цвекло! Това наистина направи фурор. Както и чипс, между другото, се получават вкусни.

Начин на приготвяне:

Чипс от червено цвекло може да се сервира с някакъв сос. Дори и с обичайната сметана. Моите деца много обичат тези чипове. Ние сме с тях и да излезе с чипс от цвекло, когато се готвеха да гледат на ес, и не знаехме как ще ни още разнообразяване на нашите закуски! Ето, че се е родил в светлината на един от нашите експерименти. Чипс на вкус много прилича на най-обикновен покупка (тези, които се предполага, че от картофана), ако все още приправками се поръсва с каквито и да е- изобщо огън. Препоръчвам да опитате!

Необходими продукти:

  • Цвекло — 3 Броя
  • Растително масло — 1-2 Чаши

Брой порции: 5-7

Как да сготвим «Чипс от цвекло»

Чипс от цвекло - снимка стъпка 1 Обелете цвеклото и го нарежете на тънки малки плочи.

Чипс от цвекло - снимка стъпка 2 Загрейте олиото в дълбока мазнина или дълбока малка тенджера. Аз готвя в тенджера. Напълнете я, сто на 25, с растително масло. Тогава ще излезе толкова, като пържени. Потапяйте плоча цвекло. «Купайте» ги в олио от всички страни, стига те да не обжарятся.

Чипс от цвекло - снимка стъпка 3 Чипс от червено цвекло може да подправете със сол и черен пипер, добавете любимите си подправки. Или пък ги оставете както са. Те ще сладки.