Домашни чипс в микровълнова фурна

Време за приготвяне: 20 мин

Домашни чипс в микровълновата фурна да се готви много просто — това е по силата на всеки. Домашни чипс къде по-малко вредни и къде по-вкусни, отколкото тези, които могат да се купят в супермаркета.

Начин на приготвяне:

Ако имате деца, тогава вие със сигурност са загрижени за много актуален проблем — децата обичат вредно и, особено, чипс. Чипс, продавани в супермаркетите — проклятие все още е същата. Какво да правя? Аз предлагам да не наказват децата, а чисто и просто да се обучават ги за приготвяне на домашен чипс. Домашни чипс, разбира се, също не е полезно нещо, но от две злини по-добре да избират по-малко. Полза приготвите домашен чипс в микровълнова фурна е много просто.

Необходими продукти:

  • Картофи — 300 Грама
  • Сол, подправки — На вкус
  • Маслиново масло — 30 Милилитра

Брой порции: 2

Как да сготвим «Домашен чипс в микровълнова печка»

Тънко нарязани картофи. Нарязаните картофи, накиснат в продължение на 15-20 минути в студена вода, за да излезе цялата нишесте. След това се сушат картофи с помощта на кухненски кърпи. Поръсва се с obsushenny картофи желаните подправки. Подготвяме чипс в малки количества в микровълнова фурна, за около 3 минути при най-висока температура. След това се обръщат, намаляваме температурата наполовина и се готви още 2-3 минути. По същия начин се подготвяме всички останали чипове. След като чипс ще започнат да се поемат от кафява коричка — веднага трябва да получи от фурни, иначе пересушим, и ще бъде добре да се яде. Картофен чипс готови!