Домати с моркови и лук за зимата

Домати с моркови и лук за зимата

Време за приготвяне: 30 мин

На всички фенове на домашно консервиране препоръчвам да вземете под внимание тази проста рецепта от домати с моркови и лук през зимата в аппетитном и пикантен марината.

Начин на приготвяне:

От определен брой съставки се окаже, 1 литров буркан, така че увеличавайте норма в зависимост от размера кутии и обема на зеленчуци. В марината може да добавите най-различни подправки и билки, а също така регулира количеството на захар и сол. Още една съставка, която е много подходящ за приготвяне на домати с моркови и лук за зимата — това е чесън.

Необходими продукти:

  • Домати — 850-900 Грама
  • Глава Лук — 1 Брой
  • Моркови — 1 Брой
  • Захар — 100 Гр (за 1 литър вода)
  • Сол — 1 Член. лъжичка (без водни пързалки)
  • Дафинов лист — 2-4 Броя
  • Подправки — На вкус
  • Оцет — 0.5 Ст. лъжици

Брой порции: 1

Как да сготвим «Домати с моркови и лук през зимата»

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 1 1. Измийте доматите и как трябва да изсъхне. Отстранете опашките.

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 2 2. Обелете и нарежете на малки кубчета лук. Измити и обелени моркови се настъргва на средно или глоба ренде.

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 3 3. Сложете да заври марината, добавете водата, сол, захар и подправки на вкус. Използвайте в рецептата за приготвяне на домати с моркови и лук през зимата добавки на вкус: дафинов лист, черен пипер, сухи клончета от билки и т.н. След завиране, добавете оцет, оставете да къкри за около 3 минути.

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 4 4. Докато се приготвя марината, попълнете чисти и са предварително стерилизирани буркани лук, моркови и домати. При желание можете да добавите и малка част от лют пипер.

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 5 5. Оставете да заври с чиста вода, изсипва се в буркан. Се оставя да престои за около 3-5 минути със затворен капак, а след това внимателно излейте водата.

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 6 6. След (веднага) в гореща буркан се изсипва вряща марината, ролетни. Обърнете буркани с главата надолу, обвива в нещо топло и оставете докато изстине.

Домати с моркови и лук през зимата - снимки стъпка 7 7. Ето и целият прост и апетитен вариант, как да се направи домати с моркови и лук за зимата. Те се получават в умерени «уксусные», неискрен и много ароматни.