Гръцки лук с мек кашкавал

Гръцки лук с мек кашкавал

Време за приготвяне: 3 часа 20 мин

Да ви кажа как се готви гръцки лук с мек кашкавал, използвам го за печене на един от най-популярните гръцки слоеных пайове. Вкусно и услуги, отговарящи ястие е подходящо за храна цялото семейство.

Начин на приготвяне:

Може да се използва готово бутер тесто, но в тази рецепта ще ви покажа, как да направите на себе си. Можете да се възползвате от вашата рецепта, това не е толкова важно, защото най-важното в кръгова – това е плънката. Може да се използва един вид сирене или няколко. На масата пай се сервира вече се охлажда.

Необходими продукти:

 • Брашно — 2.5 Чаши
 • Захар, бял — 1 Чаена лъжица
 • Сол — 1 Чаена лъжица
 • Бял оцет — 2 Супени лъжици
 • Зехтин — 4, Чл. лъжици
 • Вода — 2/3 Чаша
 • Царевично нишесте — На вкус
 • Лук — 1 Килограм
 • Кафява захар — 2 Супени лъжици
 • Розмарин — 3 Броя
 • Фета — 100 Гр
 • Извара — 100 Гр
 • Пармезан — 30 Грама

Брой порции: 6

Как да сготвим «Гръцки лук с меко сирене»

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 1 1. В купа пресейте брашното, в средата направете кладенче и добавете сол, бяла захар, оцет, зехтин, изсипете половината от водата.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 2 2. Замесете тестото и постепенно добавете останалата вода, трябва да има еластично тесто, добавете малко нишесте (вместо брашно). Оставете тестото за половин час, за да отдохнуло.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 3 3. По-късно 30 минути разделете тестото на 2 части. Плота, поръсете с нишесте и едва доловимо разточете една част, другата поставете под фолио (това ще бъде върхът на тортата).

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 4 4. Наматывайте тестото на точилка и опъвайте си, имате нужда от един тънък пласт. В центъра поставете малка купа и направете разрези с четири страни (от край до център).

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 5 5. Една от частите на пренасяне на съседната и да изсипете няколко капки зехтин, след това сгънете по същия начин останалите три.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 6 6. Поставете тестото в купа и покрийте с фолио, изпратете го в хладилник за 30 минути. Направете същото с другата част от тестото и го също го поставете в хладилник.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 7 7. Почистете лука от кора, нарежете го на дебели полухалките.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 8 8. Загрейте тиган с растително масло и сложете лук. Запържете го за няколко минути, след това добавете кафява захар, розмарин и оставете да лук, придобити карамел цвят.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 9 9. В друга купа сложете целия сиренето и добре се разбърква.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 10 10. Сложете лук от тигана в купа към лука и разбъркайте всичко, оказва се, лук-сирене плънка.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 11 11. Извадете една от частите на тестото и разточете си. Извадете формата, в която ще се пече тортата и се поставя вътре, след това се разстила плънката и увийте на останалите ръба навътре.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 12 12. Извадете от хладилника втори пласт от тестото и се разточва на тънко, поставете на върха във форма (раскатывайте тестото е много повече, отколкото формата).

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 13 13. Внимателно, приложете висящи ръба на формата, се получават ето такива вълни.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 14 14. Покрийте тортата с фолио, направете в нея пробиви на няколко места и се пекат в гореща до 180-200 градуса фурната за около 25-30 минути. След това извадете тортата и го нарежете на 4 парчета, се пече още 20 минути.

Гръцки лук с меко сирене - снимка стъпка 15 15. Готовият сладкиш се оставя да се охлади в продължение на 45 минути, а след това сервирайте.