Карфиол с патладжан

Карфиол с патладжан

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Вкусно, услуги, отговарящи и ароматно ястие, което най-често се приготвя през лятото (през сезона зеленчуци). От замразени зеленчуци също могат да се приготвят дори и през зимата. Тази рецепта също е подходящ за мультиварки.

Начин на приготвяне:

Лесно лятно ястие, което заедно с колбаси се получава здравословен и вкусен. При желание на яхния може да се добавят домати, чушка и да експериментират с всякакви зеленчуци по ваш вкус. В тази рецепта се използва карфиол, лук, моркови, патладжан и пушени колбаси. Оказва се, много вкусно задушено, което с удоволствие ще ям, дори и децата.

Необходими продукти:

  • Колбаси, пушени — 300 Грама
  • Карфиол — 300 Грама
  • Патладжан — 1 Броя
  • Лук — 1 Броя
  • Моркови — 1 Броя
  • Растително масло — На вкус
  • Магданоз (копър) — На вкус
  • Сол — На вкус

Брой порции: 3-5

Как да сготвим «Карфиол с патладжан»

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 1 1. Да се готви яхния винаги може да бъде по-различен начин. Този път реших да добавите и малко пушено месо. Зеле, предварително трябва да сварете до полу готовност).

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 2 2. Докато се варят на цветчета, нарязани патладжани и сол ги. Нека малко да престои, за да отиде излишната горчивина.

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 3 3. Shinkuem на кръгчета кренвирши.

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 4 4. Настъргвам на ситно магданоз, нарежете лук и моркови. Когато всички зеленчуци са добре подготвени, може да започне да се пържи.

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 5 5. Веднага поставяме в тиган или в тенджера лука и морковите. Малко обжарив, добавете патладжан.

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 6 6. След това поставяме в тиган колбаси и в края на карфиол. Подправя се със сол и сезон на вкус.

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 7 7. Се запържва задушено на слаб огън, като се разбърква внимателно. За да зеле не става кашеобразной, цветчета трябва да се варят до полу готовност. Добави в тенджера или тиган 150 мл вода, покрийте с капак и оставете да къкри на много слаб огън до выкипания вода.

Карфиол с патладжан - снимка стъпка 8 8. След 10 минути карфиол с патладжан е готов! Сервирайте яхния може да се горещо и студено.