Картофи, печена в сметана

Картофи, печена в сметана

Време за приготвяне: 1 чаена 25 мин.

Ами кой не обича картофи? Може би не всички си позволяват да я има редовно, но абсолютно всички я обичат. Ще разкажа за още една вариация на тема, как да се готвя картофи, печена в сметана.

Начин на приготвяне:

Ястия с помощта на картофи голямо множество: зеленчуци, печени, варени, пържени, задушени… Моят вариант за готвене на картофи в сметанов сос се характеризира с простота и една особена нежност. Благодарение на това, че нарязва на ситно картофи, той винаги се печени чрез и не е сурово, така че дори и неопитен готвач може да не се притеснявате за ястие. До такава картофите могат да се добавят билки, ароматни билки и различни подправки.

Необходими продукти:

  • Картофи — 1 Кг
  • Заквасена Сметана — 150-200 Милилитра
  • Лук — 1 Брой
  • Копър сух — 2 Ст. лъжици
  • Сол и смлян черен пипер — На вкус
  • Чесън — 5 Скилидки
  • Чери — 9 Броя

Брой порции: 5-6

Как да сготвим «печени Картофи със заквасена сметана»

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 1 1. Начин на приготвяне започвам с подготовката на картофи: чисти и ми грудки, режа ги на тънки филийки и перекладываю в жароупорную форма.

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 2 2. На вкус се добавят сол и черен пипер (може да използвате всички на вкус подправки).

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 3 3. Лукът чисти и моята, нарязва го на половина пръстени и се добавят към картофите, освен това сложих още и сух копър.

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 4 4. В най-последния момент, добавете заквасена сметана.

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 5 5. Внимателно се разбърква картофи. Правил е ръцете си, така много по-удобно. Чисти чесън, нарязва го плочи, засовываю ги вътре картофи.

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 6 6. Печете в гореща до 200-220 градуса фурната за около 40-50 минути, след това достаю от фурната и выкладываю измити домати чери, се готви за още 10-15 минути.

Печени картофи със заквасена сметана - снимка стъпка 7 7. Прилагане на ястието горещо, с домати и пресни билки, приятен апетит!