Китайско зеле с пиле и гъби

Китайско зеле с пиле и гъби

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Китайско зеле с пиле и гъби може да се варят под формата на салата, при което е невероятно вкусна. Само за 30 минути и имате вече ще има пълна закуска или дори лека вечеря под формата на салата.

Начин на приготвяне:

Ако сте любители на белите дробове салатики, а след това аз препоръчвам тази рецепта. Китайско зеле с пиле и гъби върви с яйца, билки и български пипер. Ако имате предварително подготвени основните съставки, след това салата може да се приготви за 10 минути. При мен отне около час, заедно с приготвянето на храни, тяхното охлаждане и машина за унищожаване на документи.

Необходими продукти:

  • Пилешко филе — 1 Броя
  • Китайско зеле — 200 Гр
  • Яйца — 2 Броя
  • Български пипер — 1 Броя
  • Подправки — На вкус
  • Гъби — 4-8 Парчета (този път имам гъби)

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Китайско зеле с пиле и гъби»

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 1 1. В комбинация с китайско зеле и гъби пилешко филе се получава леко и вкусно. Яйца и придават по-голяма лекота салати, магданоз — на вкус. При желание, преди сервиране салатата дори може да се поръсва със сирене. За начало сварете пилешко филе, яйца и ги оставете да изстине.

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 2 2. Сега трябва да запържете нарязаните гъби (може да се вземе дори и на гъби, стриди). Когато гъбите са готови, резен китайско зеле. Вземах малка глава.

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 3 3. Сега нарежете останалите съставки. Пилешки грудку нарежете на малки парченца (може да се вземе друга част на пиле, но филе приготовится по-бързо).

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 4 4. Взимаме дълбока купа, в която ще се готви, салата, и да го изпрати там нарязаните продукти.

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 5 5. Яйца така, както и на български пипер, нарезаются на малки кубчета. Съветвам ви да намерите червения зеленчук, за да е в готовност салата всички съставки «играе» на контраст. Това ще бъде много добре изглежда, салата ще бъдат трансформирани.

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 6 6. Охлаждане гъби също изпращаме в салата. Отделно аз запържете лук, охлажда и изпращам го в салата.

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 7 7. В самия край добавяме магданоз и майонеза. Сега трябва да разбъркайте добре салатата.

Китайско зеле с пиле и гъби - снимка стъпка 8 8. Гарнира се с билки и сервирайте. Добре, ако салата малко се изправи в хладилника.