Краставици в бирената тесто

Краставици в бирената тесто

Време за приготвяне: 10 мин

Рецепта за мариновани краставици в тесто от пшенично брашно, яйца и бира, пържени в рапсовом масло.

Начин на приготвяне:

Тази необичайна хрупкаво предястие изненадващо много удовлетворяващо, макар и да се приготвя само за 10 минути. Можете да подават краставици в тесто заедно с любимия си сос.

Необходими продукти:

  • рапично масло — 600 Милилитра
  • кисели краставички — 2 Броя
  • яйца — 2 Броя
  • бира — 3/4 Чаша
  • сол и черен пипер — 1 Щипка
  • пшенично брашно — 2 Чаши
  • сос за подаване На вкус

Брой порции: 6

Как да сготвим «Краставици в бирената тесто»

Краставици в бирената тесто - стъпка 1 снимка 1. Налейте толкова рапично масло в голям тиган, че му слой е около 2,5-5 см Или използвайте фритюрницу, ако имате такава. Загрейте маслото до 175 градуса. Нарежете кисели краставички на филийки с дебелина около 1 виж настрана.

Краставици в бирената тесто - стъпка 2 снимка 2. В средно голяма купа разбийте на пяна яйцата и бирата. Подправете със сол и черен пипер и се разбърква.

Краставици в бирената тесто - стъпка 3 снимка 3. Добавяне на достатъчно количества брашно и се разбърква, за да се получи тесто, подобно на гъст сироп. Ако тестото е прекалено гъста, добавете до 1/4 чаши допълнително бира.

Краставици в бирената тесто - стъпка 4 снимка 4. С помощта на клещи, за да се потопи краставица филийки един по един в тестото, а след това поставете в горещо олио в тиган.

Краставици в бирената тесто - стъпка 5 снимка 5. Пържете краставици, до златисто за около 2 минути, включване на повече от 1 минута.

Краставици в бирената тесто - стъпка 6 снимка 6. Готови краставици, поставете върху чиния, выстеленную хартиени кърпи за усвояване масло (или на скара), и сол.

Краставици в бирената тесто - стъпка 7 снимка 7. Сервирайте краставици в тесто със сос.