Мариновани домати с чесън и билки

Мариновани домати с чесън и билки

Време за приготвяне: 19 ч. и 0 мин.

Такива кисели домати с чесън и подправки се нарича още «ежедневни», защото те са готови на всичко за един ден. Тайната на такива осолени домати проста: те надрезаются и стоят една нощ в солена вода.

Начин на приготвяне:

Много зеленина, подправки, домати и солена вода — това е всичко, което е необходимо за осоляване вкусненьких домати. Такива кисели домати с чесън и подправки се нарича още «ежедневни», тъй като те се приготвят много бързо. Ако обичате посоленее, оставете ги на топло място в продължение на ден в продължение на 3-4. Се готвят доматите бързо, защото те надрезаются и в места неравности, също попада саламура.

Необходими продукти:

  • Домати — 2 Кг
  • Сол — 1 Член. лъжици
  • Захар — 1 Член. лъжици
  • Суха горчица — 1 Член. лъжици
  • Подправки — На вкус (дафинов лист, магданоз, копър, хрян листа, листа на череша)
  • Чесън — 10 Скилидки
  • Билки пресни — На вкус

Брой порции: 5-8

Как да сготвим «Мариновани домати с чесън и билки»

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 1 1. В нашето семейство много обичат мариновани домати. Успях да се сдобият с рецепта осолени домати, които се готвят за деня. Ще ни трябват здрави домати (добре е подходящ сорт «сливка»), вода, сол, захар, горчица и подправки.

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 2 2. През лятото може да се различават зелените домати, копър чадъри и листа плодородни дървета, както и храсти (касис, малина).

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 3 3. Не може да се мине и без дафинов лист, пипер и други подправки, които ние обичаме да добавите в осоляване.

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 4 4. Избираме такива домати, които са с безотказна, каменна кори (те да не са се превърнали на каша).

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 5 5. Ще разрежа домати (кръст) и да премахне по възможност всичко ненужно.

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 6 6. Нарежете пресни подправки (копър и магданоз) и чесън.

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 7 7. Пълнени нашите домати, добре утрамбовывая средата.

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 8 8. Приготвя се саламура: в един литър вода добавете една супена лъжица сол, захар и суха горчица. Се разбърква до пълното разтваряне на съставките и напълнете доматите така, за да саламура напълно ги покрие. След това постави под игото (тежест не трябва да бъде твърде тежко).

Мариновани домати с чесън и подправки - снимка стъпка 9 9. Оставете за един ден на топло място, а след съхранява мариновани домати с чесън и билки в хладилника.