Мариновани синенькие с моркови

Мариновани синенькие с моркови

Време за приготвяне: 2 лекари. 9 ч. и 0 мин.

Ако сте любител на кисели краставички и квашений, то тази рецепта определено ще се хареса. Мариновани синенькие се готвят дълго време, три дни трябва да чакаме, но, повярвайте, резултатът е отличен! Вижте и запоминайте!

Начин на приготвяне:

Патладжаните трябва да се натъпчат зеленчуци, билки и чесън. След което оставете ги на топло под игото » за сквашивания. Колкото по-дълго ще стоят патладжан, толкова по-остър вкус ще придобият. От втория или третия ден може да опитате. Ако вкусът ви харесва, яжте! Друго приберете в хладилника, за да патладжан не перекисали.

Необходими продукти:

  • Патладжан — 750 Грама
  • Моркови — 150 Грама
  • Растително масло — 100 Милилитра
  • Лук — 150 Грама
  • Сол — 1 Член. лъжици
  • Вода — 1 Литър
  • Чесън — 3-4 Скилидки
  • Магданоз — 1 Връзка

Брой порции: 5-7

Как да сготвим «Ферментирали синенькие с моркови»

Мариновани синенькие с моркови - снимка стъпка 1 И така, за начало подгответе зеленчуците. Всички трябва да се измиват,а лук, моркови и чесън още и почистване. При патладжан отрязани опашки.

Мариновани синенькие с моркови - снимка стъпка 2 На литър вода се разтваря сол, да доведе до възпаление. В тази вода партиди се вари синенькие на 10 минути от момента на завиране. Извадете и сложете по малка тежест, за да премахнете вода.

Мариновани синенькие с моркови - снимка стъпка 3 Морковите се настъргва на ренде, лукът се нарязва на полухалките. В олио се запържва зеленчуци, докато омекнат, добавете сол в процеса, може и черен пипер.

Мариновани синенькие с моркови - снимка стъпка 4 До охлади зеленчуци, добавете нарязан магданоз и преминава през преса чесън. Разбърква се. Пълнеж за пълнене е готов.

Мариновани синенькие с моркови - снимка стъпка 5 Патладжан разрез по протежение на половината. Приоткройте и потъвам в няколко супени лъжици от плънката. Съединете краищата.

Мариновани синенькие с моркови - снимка стъпка 6 Опитайте се поставете патладжан максимално плътно един до друг, така че да е в състояние да постави на пратката. Ако разполагате с олио от пържене на зеленчуци, залейте ги патладжан. Поставете натиск в продължение на 3 дни. Дръжте синенькие в топлина. Готови патладжан приберете в хладилник. Късмет!