Патладжан под сирене на фурна

Патладжан под сирене на фурна

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Много рецепти от патладжан, знаеш ли? Teschin език да хайвер? Днес искам да ви разкажа как да се готвя патладжан под кашкавал във фурната. Закуска оказва се, много вкусна, лека, умерено остра.

Начин на приготвяне:

За мен тази закуска е просто идеален за месни ястия. Аз често готвя на пикник или на шишчета. Патладжан под сирене се получават много вкусни, едновременно леки и сытными. Патладжан с чесночком и домати, изпечени във фурната, това е наистина много вкусно, но все още е под сирене шапочкой… така че като цяло се получава едва ли не ресторантско ястие. Ами, нека да започне да се готви и най-вероятно се опитва!

Необходими продукти:

  • Патладжан — 1 Бр.
  • Домати — 2 Броя
  • Сиренето е твърдо — 70 Грама
  • Чесън — 2 Скилидки
  • Сол — На вкус
  • Подправки — На вкус

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Патладжан под сирене на фурна»

Патладжан под сирене на фурна - снимка стъпка 1 Подготовка на всички необходими съставки. Чесън почистете от обвивката, патладжан и домати изплакнете.

Патладжан под сирене на фурна - снимка стъпка 2 Патладжанът се нарязва на филийки с дебелина 8-10 мм. със Сол и патладжан, сложете в купа и оставете за 30 минути, след това изплакнете филийки патладжани и подсушете. Това трябва да се направи, за да патладжан не горчили в готовия поднос.

Патладжан под сирене на фурна - снимка стъпка 3 Сложете филийки патладжан, върху хартия за печене, застеленный пергамент. На върха на всеки кружочек сложете няколко малки парчета чесън.

Патладжан под сирене на фурна - снимка стъпка 4 След това поставете тънки филийки домати.

Патладжан под сирене на фурна - снимка стъпка 5 Сирене се настъргва на ренде и се поръсва с тях всеки кружочек патладжан с домати. Изпратете на фурната за 30 минути (температура — 180 градуса).

Патладжан под сирене на фурна - снимка стъпка 6 Патладжан под сирене на фурна готови. Сложете ги в чиния, украсете със ситно нарязан билки. Яжте с удоволствие!