Патладжан в аэрогриле

Патладжан в аэрогриле

Време за приготвяне: 50 мин

За тези, които обичат не само вкусни, но и полезни ястия, искам да ви кажа как се готви патладжан в аэрогриле. Сочни, вкусни, пикантни — прекрасна възможност за тези, които следят за фигурата.

Начин на приготвяне:

Ако са решили да приготвите патладжани в аэрогриле, а след това веднага можете да нарежете ги на филийки и се пече. Но аз предлагам да се направи по-здрави ястие, което ще стане чудесна закуска и дори лек обяд или вечеря. Що се отнася до подправка, зира — това е само един от възможните варианти. Можете да вземете абсолютно всички подправки, които имате на вкус.

Необходими продукти:

  • Патладжан — 2 Броя
  • Подправки — На вкус
  • Зехтин — 1-2 Г.». лъжици (или кисело мляко)

Брой порции: 1-2

Как да сготвим «Патладжан в аэрогриле»

Патладжан в аэрогриле - снимка стъпка 1 1. Измийте патладжан, изсушете ги хартиена салфетка. Въоръжени с вилица, за да направи пробиви по цялата повърхност на зеленчуци. Сложете върху решетка и се пече 35-45 минути, докато омекне.

Патладжан в аэрогриле - снимка стъпка 2 2. Малко хладно, внимателно изрежете кората и извадете месото. С остър нож нарежете на малки кубчета и сложете в дълбока купа.

Патладжан в аэрогриле - снимка стъпка 3 3. Един от вариантите пълнители — това е натурално кисело мляко. Добавете 1-2 лъжици заедно с любимите си подправки, леко разбъркайте добре.

Патладжан в аэрогриле - снимка стъпка 4 4. Ако ще използвате зехтин, а след това аз препоръчвам го, за да се затопли леко на тиган, заедно с подправки. В този случай това е зира.

Патладжан в аэрогриле - снимка стъпка 5 5. След изсипете тази смес в патладжан и внимателно се разбърква. Чудесно ястие за възрастни и деца, полезно и вкусно! Непременно се опитайте да повторите в дома му.