Печени картофи с кашкавал

Печени картофи с кашкавал

Време за приготвяне: 1 чаена 10 мин

Печени картофи със сирене – това е необичайно вкусно и в същото време, много лесен за приготвяне на ястие! Тя е красива и апетитна изглежда, така че може да се подаде дори за празничната трапеза!

Начин на приготвяне:

Предлагам на вашето внимание прекрасен готвене рецепта печени картофи със сирене! Следвайки тази рецепта, се готви много вкусно и услуги, отговарящи чиния буквално за един час, а продукти отделите най-малко! Предимство на печени картофи със сирене, следва да се добави също и това, че това ястие е самостоятелен и не изисква никакви добавки, освен че сос или билки. Как вкусно готви печени картофи със сирене? Разказвам!

Необходими продукти:

  • Картофи — 2 Броя (голям)
  • Масло — 100 Гр
  • Пармезан — 100 Гр
  • Сирене — от 60 Грама
  • Сметана — 60 Милилитра (гъста)

Брой порции: 1-2

Как да сготвим «Печени картофи със сирене»

Печени картофи със сирене - снимка стъпка 1 1. Две големи картофа старателно измийте и правим в тях разфасовки, като на снимката.

Печени картофи със сирене - снимка стъпка 2 2. Филийки, нарязани на пармезан и масло. Инвестираме в разфасовки от картофи се редуваха. Поставяме картофите в предварително загрята фурна и се пече при температура 200 градуса около 45 минути.

Печени картофи със сирене - снимка стъпка 3 3. Нататък извадете картофите от фурната, залейте сметана и се поръсва с настърган кашкавал. Поставете обратно във фурната в продължение на 15 минути.

Печени картофи със сирене - снимка стъпка 4 4. Печени картофи със сирене може да се сервира на масата! Приятен апетит!