Пиле с киселец

Пиле с киселец

Време за приготвяне: 30 мин

Пиле с киселец — още едно вкусно ястие с помощта на киселец в касичка почитатели на този изключително полезен зеленчук. Рецепта за пиле с киселец е изключително лесно, а ястието се оказва — най-високата степен.

Начин на приготвяне:

Знаете ли, че киселец обичат да се използва при готвене не само в нашите славянски земи и не само за готвене супа и супа?

:) Откриваме френска кухня. Научете как да направите пиле с киселец — ястие, което в ресторантите на Прованс се счита за едва ли не деликатес. Интересен? След това започва — рецепта за пиле с киселец:

1. Пилето се нарязва на средни парчета, или, ако имате бедрышки или крила, тогава ще ги изпържете изцяло.

2. Сложете на огъня тиган с високи бортиками и добавете малко масло и зехтин. След като маслото се разтопи — поставете пилето.

3. Когато нашата кокошка обжарится до златисто кафяво от всички страни, убавляем огъня до минимум, докладываем към нея нашия киселец, който може просто да се счупи на малки парченца ръцете си директно в тенджерата. Покрийте с капак и оставете да къкри няколко минути.

4. И така, нашият киселец помрачи и леко нека сок, — разбъркайте всичко заедно в тиган и изсипете отгоре първо сок и сметана. Сок може да се замени с обикновена вода — вкус, ще излезе по-оригинален, но технологично ястие ще се окаже почти същото.

5. Отново всичко внимателно се разбърква, добавят се сол и подправки.

6. Оставете да къкри, всички заедно, под капак още десет минути от силата и отстранете от огъня. Ястието до този момент, ще бъде напълно готово.

Прекрасно ястие, нали?

:) Само половин час време, с минимум усилия, най-малко съставки — както се получава ястие ресторантско ниво. Надявам се, рецепта за пиле с киселец ви вдъхнови за приготвянето на това вкусно ястие. Забавлявайте се и приятен апетит!

;)

Необходими продукти:

  • Пиле — 1.5 Кг
  • Киселец — 200 Грама
  • Масло — 2 с.л.. лъжици
  • Зехтин — 2 Чл. лъжици
  • Ябълков сок — 100 Милилитра (може да използвате оцет или вино)
  • Сметана — 100 Милилитра
  • Сол, черен пипер — На вкус
  • Подправки — На вкус

Брой порции: 4-5