Пиле с майонеза с чесън

Пиле с майонеза с чесън

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Ароматно, сочно пиле с майонеза с чесън се приготвя в рамките на един час. Може да се пече във фурната, а може и на котлона. Вярно е, че за пържене в тиган пилето трябва да се нарязва. Маринова не ще.

Начин на приготвяне:

Аромат пиле, печени в майонеза с чесън, с нищо не се сравнява. Хрупкава коричка и мека диетично месо са подходящи на вкус и възрастни, и деца. Пилето може да се сервира само от пресни зеленчуци или салата. Вкусно тя ще бъде и на студено със сос от майонеза и чесън.

Как да готвя пиле в майонеза с чесън?

1. Пиле, измийте и подсушете.

2. Смесете в купа майонезата, преминава през преса чесън, лимонов сок и лимонова кора, сол, черен пипер и, ако искате, и други подправки за пиле (настъргано индийско орехче, микса от чушки, пипер и червен пипер захар, куркума и др).

3. Пилето се намажете получената маса и оставете на полчасика.

4. Загрейте фурната до 190 градуса.

5. Поставете пилето в ръкав за печене или намазана с растително масло скара или във форма. Във форма може да се добави малко бульон или вода. А при използване на решетката не забравяйте да сложите хартия за печене под нея.

6. Печете пилето в рамките на един час в гореща фурна. Желанието пиле се провери много лесно. След като кожата на крака отклони от костите пилешко е готов! Ако выпекаете в ръкава си, непременно обърнете внимание на температурата на експлоатация на филтърните ръкави. При запекании под формата на първите 40 минути, пилето се пече под фолио, след това я махнете.

7. Готови пиле в майонеза с чесън сервирайте с картофи, зеленчуци, ориз. Нарежете я на парчета може да кулинарни ножица. Между другото, за тази цел аз използвам малки градински ножици, отлична работа!

:)

Приятен апетит!

Необходими продукти:

  • Пиле — 1 Брой
  • Майонеза — 5-6 Ст. лъжици
  • Чесън — 3-4 Скилидки
  • Лимонов сок — 3, Чл. лъжици
  • Лимонова кора — 2 Чаени лъжички
  • Сол — На вкус
  • Черен пипер — На вкус
  • Подправки за пиле — 1-2 Г.». лъжици

Брой порции: 3-4