Постни кнедли с картофи

Постни кнедли с картофи

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Нуждаят ли се в представянето на всички любимите си и на всички известни постни кнедли с картофи? Въпреки ниска цена съставки, кнедли с картофи винаги се радват на успех. Споделям рецептата.

Начин на приготвяне:

Нашето семейство религиозни постове не се поддържа, но тривиални постни кнедли с картофи се ползват у нас популярност през цялата година, особено през есента, когато вкусни картофи — поне завались.

Като цяло, кнедли — това е някакво парадоксално ястие. Обикновено с удоволствие консуматори отговарят на различни месни или рибни ястия, с качествени и скъпи съставки. Обаче и кнедли, сред съставките на което — да са евтини и достъпни продукти, винаги са гарантирани произвеждат фурор на консуматори. Така че рецепта, определено, си струва да се вземе бележка от евтини съставки готви вкусно ястие.

Късмет!

Необходими продукти:

  • Брашно — 350 Грама
  • Картофи — 400 Гр
  • Лук — 2 Броя
  • Копър — 8 Грама
  • Пипер черен — 1/4 Чаени лъжици
  • Сол — 1/2 Чаени лъжички
  • Моркови — 100 Гр
  • Маслиново масло — 30 Милилитра
  • Растително масло — 40 Милилитра

Брой порции: 4-6

Как да сготвим «Постни кнедли с картофи»

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 1 Пресейте брашното в купа, сол и брашно. Напълнете с топла вода (чаша, на около 150 мл) и замесете тестото.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 2 Mesim тестото до такова състояние, когато то ще бъде лесно отлипать от ръцете, но ще остане много лека. Готовото тесто покрийте с фолио (или кърпа) и поставяме на топло място в продължение на 40-60 минути.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 3 Картофите се почистват и се вари до омекване в подсолена вода.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 4 Лук и моркови, разтривайте на малък ренде.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 5 Нарязани зеленчуци запържваме ги в зехтин в продължение на 3-4 минути, като се разбърква непрекъснато.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 6 За плънката пелмени. За този картофи с малко вода, в която той варился, превръщаме в пюре. Там също се добавят 2/3 от пържени лук и моркови, черен пипер, сол и малко нарязан зелен (на вкус). Тук може малко kapnut растително масло. Внимателно всичко се разбърква.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 7 Работна повърхност, покрита с брашно, разточете върху нея нашето тестото на тънък пласт, от който нарязани на филийки.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 8 В центъра на всеки кръг се разстила малко от плънката, залепляем край.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 9 При желание, за красота, може да се направи оборку по краищата.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 10 Варете нашите кнедли класически метод — хвърлят във вряща подсолена вода и се вари 6-8 минути.

Постни кнедли с картофи - снимка стъпка 11 Готови кнедли, украсете с пресни билки, останалата 1/3 пържени зеленчуци, и сервирайте със заквасена сметана. Приятен!

:)