Пържени картофи в домашни условия

Пържени картофи в домашни условия

Време за приготвяне: 20 мин

Изобщо не е задължително да отидете в Макдоналдс, за да яде картофи, пържени картофи, тъй като е лесно да се готви вкусна пържени картофи в домашни условия.

Начин на приготвяне:

Опитайте рецепти с картофи картофи! Да се готви с картофи можете и в домашни условия, като дори не се налага в присъствието на фритюрника или други специални приспособления за приготвяне на подходяща и най-обикновена тенджера, а резултатът ще бъде неразличима от картофи картофи в някой ресторант за бързо обслужване. Децата ще бъдат щастливи

:) Да закусочка под бира, например, такава картофи върви страхотно. И като гарнитура към кой ли някой видове месо или рибно ястие. Разбира се, че тези картофи са доста вредни, но понякога може да поглезите себе си

:)

Необходими продукти:

  • Картофи — 1 Кг
  • Растително масло — 100 Милилитра
  • Сол — На вкус

Брой порции: 6-7

Как да се готви «с Картофи в домашни условия»

Пържени картофи в домашни условия - снимка стъпка 1 В толстодонной тенджера загрейте всички растително масло. Тя трябва да ври.

Пържени картофи в домашни условия - снимка стъпка 2 А докато маслото се нагрява — нарежете обелените и измити картофи на тънки пръчки. Размер малко по-голям от крайния пържени картофи, вие вероятно знаете как изглежда той.

Пържени картофи в домашни условия - снимка стъпка 3 Нарязаните картофи, сол, даваме му изсъхне. Ако на картофи ще капчици вода — когато поставете в масло, ще видите фойерверки. Затова се осушите картофи.

Пържени картофи в домашни условия - снимка стъпка 4 Когато маслото започне да ври — потопете се в него ни нарязани картофи. Минута се запържва за около 3-4 — и извадете от тигана с помощта на шумовки.

Пържени картофи в домашни условия - снимка стъпка 5 Свеж, но меки отвътре пържени картофи готов — и никоя фритюрник не е нужна. Остава само да изчакаме, докато маслото се отцеди с картофи, и да го сервирайте с кетчуп или друго любимо сос.