Пудинг от пуйка с картофи

Пудинг от пуйка с картофи

Време за приготвяне: 1 чаена 20 мин

Доколкото това ястие е просто и лесно за приготвяне, толкова е вкусна. Ако никога не сте опитвали вкусна готвене от пуйка с картофи, сега е време да готвя това ястие.

Начин на приготвяне:

Тази проста рецепта, гювечи от пуйка с картофи, много често стопанката използва за приготвяне на обяд или вечеря, понякога, обаче, на мястото на месо, пилешко или свинско месо. Но лично за мен вариант с пуешко харесва много повече, с нея пудинг се получава по-крехко и по-вкусно ми изглежда. Но тук е въпрос на вкус, така че ще трябва да си приготвят готвене от пуйка с картофи в домашни условия и да се оцени това ястие лично, надявам се то да ви хареса.

Необходими продукти:

  • Филе от пуйка — 500 Грама
  • Картофи — 1 Кг
  • Сиренето е твърдо — 150-200 Грама
  • Майонеза — 100-150 Грама (може да се замени със заквасена сметана)
  • Масло — 1 Член. лъжица (за смазване на формата)
  • Черен пипер смлян На вкус
  • Сол — На вкус

Брой порции: 4-6

Как да сготвим «Пудинг от пуйка с картофи»

Пудинг от пуйка с картофи - снимка стъпка 1 За начало, ние измити филе от пуйка под вода, вытираем го сухи и нарязани на малки парченца.

Пудинг от пуйка с картофи - снимка стъпка 2 Картофите са чисти, и измийте под водата, и го нарежете на тънки плочи.

Пудинг от пуйка с картофи - снимка стъпка 3 Намажете тавичка с масло и започваме слоеве плащам месо и картофи, от първата дума пуешко, след това картофи и така нататък. Всеки слой сол, черен пипер и се поръсва с любимите си подправки. Когато формата се попълва, както и всички продукти свършат, поръсва се с нашата бъдеща готвене с настърган на ренде кашкавал.

Пудинг от пуйка с картофи - снимка стъпка 4 В проекта на смазва всичко с майонеза и поставяме формата в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Пудинг от пуйка с картофи - снимка стъпка 5 През 45-50 минути на фурна ще е готов. Приятен ви апетит!