Руло от тиквички с лисичками

Руло от тиквички с лисичками

Време за приготвяне: 40 мин

Аз много обичам зеленчуци закуски. Ето и това ястие ще послужи като отлична зеленчукова закуска на масата. Подходящ както за буен празник, така и за ежедневна вечеря.

Начин на приготвяне:

Много домакини спешен въпрос: как се приготвя закуска и къде да се вземат рецепта? Аз ще ви отговоря — на Повар.ги. Тук маса полезни съвети и рецепти. Ето, например един от тях. В рецептата се разказва, как се приготвя руло от тиквички с лисичками. Ако не разполагате с мариновани гъби, а има прясно, тогава може да се препоръча пържени пресни гъби и по-нататък да действа по лекарско предписание.

Необходими продукти:

  • Едно яйце на пиле — 2-3 Парчета
  • Заквасена Сметана или майонеза — 2-3 Ст. лъжици
  • Тиквички — 1-2 Парчета
  • Синоними гъста сметана — 100 Грама
  • Пачи крак мариновани — 70-100 Грама
  • Подправки, сол На вкус
  • Олио за пържене — На вкус

Брой порции: 5

Как да сготвим «Руло от тиквички с лисичками»

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 1 За приготвяне на рулетиков вземете тиквички млади, пачи крак кисели сирена сметана, майонеза или заквасена сметана, яйце варено, подправки.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 2 Тиквички, нарязани на тънки плочи. Тези, които имат широка овощечистилка, при нарезке тиквички могат да я използват. Важно нарязани тиквички плоски плочи и много тънко.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 3 Тиквички сол от двете страни на вкус и запържете леко на скара. Аз използвам тиган скара. Ако нямате такава, вземете класически тиган и като се прибави малко количество растително масло, тиквички запържете леко от двете страни.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 4 Заснет със скара тиквички се поставят внимателно в чиния. Оставете да изстине малко. След охлаждане тиквички, стават по-меки, ще им бъде по-лесно завъртете до.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 5 По груби ренде се настъргва топено сирене и обелени яйца. Добавете сол, подправки на вкус. За тези, които обичат по-ярка пълнеж за рулетиков, препоръчвам запържва ситно нарязан лук и го добавете към плънката. За плънка, добавете выдавленный чрез преса чесън. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете малко майонеза или заквасена сметана, за да направите плънката е по-нежна и мека. Всичко се разбърква добре.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 6 Един охладени тиквички поставете на дъската. На ръба На тиквички се поставя една чаена лъжичка от плънката със сирене, добавете малко мариновани лисичек. Търкалят се като тиква плоча на ролки.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 7 Така направете и сложете всичко на руло.

Руло от тиквички с лисичками - снимка стъпка 8 Подайте се на руло до масата. Сервира такива ролки остывшими. Не е задължително да ги пуснат преди да сервирате, в студ, но горещо ги по-добре да не се сервира. Сиренето се разтопи, а заквасена сметана створоживается. По-добре да ги готвя за около час преди сервиране. Имам няколко рулетиков остава до сутринта. Аз ги поставих в хладилника. На сутринта отиде с гръм и трясък.