Салата «Мимоза» с раци пръчки и сирене

Салата

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Всички са свикнали, че «Мимозу» се правят на консерви, със зеленчуци и масло, нали? Аз също искам да предложи за разнообразие съвсем друг вариант. Надявам се, че той също много ще се хареса:) Запоминайте!

Начин на приготвяне:

Ще ви кажа как се приготвя салата «Мимоза» с раци пръчки и сирене. Той се получава много нежна, апетитен и наистина вкусно. Препоръчвам зеленчуци за салатика сварете предварително, тъй като те трябва да се охлади. Това ястие ще празнична и ежедневна маса.

Необходими продукти:

  • Рулца от раци — 300-350 Грама
  • Сирене — 200 Гр
  • Картофи — 4-5 Броя
  • Моркови — 1-2 Броя
  • Яйца — 5 Броя
  • Сол, майонеза, магданоз — На вкус

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Салата «Мимоза» с раци пръчки и сирене»

1 Измийте зеленчуците, сложете ги в тенджера с вода и се вари до готовност. Яйцата сварете твърдо сварени. Охлажда се, както трябва, и чисти. 2 рулца от Раци, почистете и настържете. Добавете малко майонеза и се разбърква. Може за вкус да сложи и малко чесън. 3 Моркови, картофи, сирене, яйчен белтък се настъргва на ренде, жълтък каша. 4 На дъното На чиния за подаване сложи картофи. Подсолите на вкус, намажете обилно с майонеза. 5 Отгоре сложете рулца от раци, равномерен слой. 6 След това — сирене и малко майонеза. 7 Моркови, малко сол и отново майонеза. 8 Сложете белтъците, обилно намажете с майонеза. 9 Отгоре се поръсва с жълтък, по желание дополните билки. Преди да сервирате, поне за час оставете салата в хладилник.