Салата от пиле с целина

Салата от пиле с целина

Време за приготвяне: 30 мин

Салата от пиле с целина може да бъде не само полезна закуска, но и вкусната плънка за питы. Приготвя се много лесно и бързо. Трябва пилешко филе, целина, лук и ябълка.

Начин на приготвяне:

Салата от пиле с целина подходящ както за обикновения вечеря, така и за празнична маса. Прекрасен божи дар, той ще стане и за закуска или късна закуска. Достатъчно се навие на такава салата в пита или питу. А той подготвя в две сметки. Най-голямата работа — се запържва пилето (това, между другото, може и да се готви). Зеленчуци, плодове, ситно нарязани и всички!

Необходими продукти:

  • Пилешко филе — 450-500 Грама
  • Глава Лук — 1 Брой
  • Целина (стебла) — 3 Броя
  • Ябълка — 1 Бр.
  • Бадеми резени — 0,5 Чаша (Може да се замени с нарязани орехи.)
  • Къри (на прах) — 2-3 Ст. лъжици
  • Заквасена Сметана — 0,75 Чаши
  • Майонеза — 0,75 Чаши

Брой порции: 4

Как да сготвим «Салата от пиле с целина»

Салата от пиле с целина - снимка стъпка 1 1. Пилешко филе сложете в тиган, добавете половин чаша вода. Оставете да заври, покрийте, намалете огъня до среден и тушьте под капак за 20 минути, докато омекнат филе. Понякога включете.

Салата от пиле с целина - снимка стъпка 2 2. Докато пилето тушиться, пригответе зеленчуците. Глава лук обелете и нарежете на малки кубчета, целината нарежете. Ябълка почистете от семките и нарежете.

Салата от пиле с целина - снимка стъпка 3 3. Готовото пиле нарежете с нож или с миксер (дюза за смесване на тестото).

Салата от пиле с целина - снимка стъпка 4 4. Когато пилето се охлади (може да се махне я в хладилника за известно време), добавете към нея къри, майонеза и заквасена сметана. Разбърква се.

Салата от пиле с целина - снимка стъпка 5 5. Добавете салата от нарязани ябълки, лук и целина, а също и бадеми. Разбърква се. Ако е необходимо, добавете майонеза и заквасена сметана.

Салата от пиле с целина - снимка стъпка 6 6. Сервирайте салата от пиле с целина в арабска питка или върху листа от маруля. Приятен апетит!