Ухото с разбитото яйце

Ухото с разбитото яйце

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Реши да готви у дома си? Няма нищо по-лесно. Дори ако имате минимален набор от риба и зеленчуци, ухото, приготвени по тази рецепта, ще се получи вкусно, необичайно. Ще се хареса на всички без изключение!

Начин на приготвяне:

Ами и нека познавачите твърдят, че ухото може да готви само на клада и от множество видове риба. Нека наричат тази ухото супа, от това тя няма да стане невкусной

:) В тази проста рецепта, аз да ви кажа как се готви супа с разбитото яйце. Ние ще използвате най-малко зеленчуци, а за да загустить ухото, добавяме в него разбитото яйце. Непременно опитайте се готви такава ухото, аз много се надявам, че тя ще ви хареса.

Необходими продукти:

  • Шаран — 500 Грама
  • Моркови — 1 Брой
  • Корен от магданоз — 1 Бр.
  • Стрък целина — 1 Бр.
  • Целина корен — 1 Парче
  • Яйца — 1-2 Парчета
  • Магданоз — 20 Грама
  • Сол — 1,5 Чаени лъжици (на вкус)
  • Пипер черен — 2 Щипки

Брой порции: 6

Как да сготвим «Ухо с разбитото яйце»

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 1 Ако имате малък шаран, може да се готви ухото на цяла риба. Почистете риба, отрязани главата, опашката, перките. От главата премахване на хрилете.

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 2 Нарежете останалата риба на парчета.

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 3 Поставете в тенджера на главата на шарана, перките, опашката и парчета риба. Залейте с вода, добавете обелените зеленчуци и се слага да ври за около 30 минути.

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 4 Извадете от тигана зеленчуци и настъргвам ги с вилица, за да получите малки парченца.

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 5 Се филтрира бульон. Премахване на кости от риба. Ще ви изпратим обратно в бульона и зеленчуците, парче риба.

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 6 Добавяме вода толкова, колкото ви е необходимо. Някой обича погуще, някой разделят по-тънки. Добавяме сол и подправки. Когато ухото се вари, на тънка струя, като се бърка с този на ухото си, се изсипва разбитото яйце.

Ухото с разбитото яйце - снимка стъпка 7 Нека ухото се вари още няколко минути, а след това почистваме я от огъня. Даваме оставя да престои 5-10 минути и може да се сервира на масата, поръсва се с билки.