Зеле, мариновани в грузинската с цвекло

Зеле, мариновани в грузинската с цвекло

Време за приготвяне: 7 дни. 3 ч. и 0 мин.

По-рано вече съм споделила рецептата подобна на детайла, но този път, аз ще ви кажа как да се готвя зеле, маринована в грузинската с цвекло. Тя получава красив розов цвят.

Начин на приготвяне:

Това е една чудесна заготовки, която ще ви спаси в зимна и пролетно време. От него може да направите един страхотен салата, може да се сервира като гарнитура, а също така просто да се консумират в самостоятелна форма. Като цяло — всичко, което искате. Но бъдете търпеливи, тъй като трябва да мине достатъчен период маринова.

Необходими продукти:

  • Зеле — 3 Кг
  • Цвекло — 1,5 Кг
  • Пипер лют — 2 Броя
  • Чесън — 2 Броя
  • Целина — 1 Връзка
  • Сол — 3, Чл. лъжици
  • Вода — 2,5 Литра

Брой порции: 8-10

Как да сготвим «, Зеле, мариновани в грузинската с червено цвекло»

Зеле, мариновани в грузинската с цвекло - снимка стъпка 1 Сварете водата, разтваря се в нея сол, оставете да се охлади. Зеле измиване и го нарежете на средни парчета.

Зеле, мариновани в грузинската с цвекло - снимка стъпка 2 Чесън и цвекло, почистете и нарежете на тънки слайсами. Черен пипер измиване и нарежете на кръгчета.

Зеле, мариновани в грузинската с цвекло - снимка стъпка 3 Пригответе тиган за мариноване. На дъното лежеше На цвеклото, отгоре — зеле, люти чушки и чесън. След това — целината, повторете слоеве.

Зеле, мариновани в грузинската с цвекло - снимка стъпка 4 На най-горния слой се поставят колкото се може повече от цвекло. След това се изсипва всичко преварена вода. Покрийте тенджерата с капак, отгоре поставете товара. Оставете зелето на 3 дни на стайна температура.

Зеле, мариновани в грузинската с цвекло - снимка стъпка 5 По-късно това е време, за да махнете ястието се на хладно място за 6 дни. А след това за дегустация!