Оризова каша-мухльо на млякото

Оризова каша-мухльо на млякото

Време за приготвяне: 45 мин

Вкусна оризова каша-размазню на мляко може да се приготвят по различни начини. В тази рецепта ще се научите как най-удобно да се готви полезна оризова каша с мляко за вашите членовете на домакинството.

Начин на приготвяне:

Тази проста рецепта оризова каша-размазни на млякото е много лесно да се възпроизвеждат по време на готвене в кухнята. Всички са достатъчно демократични. Каша оказва се, много вкусна и питателна. След като я махнали от котлона, може да сложите каша за кратко във фурната и го задръжте там няколко минути. През това време тя още повече разомлеет и ще стане още по-крехко.

Необходими продукти:

  • Ориз — 1 Чаша
  • Мляко — 4 Чаши
  • Захар — 1 Член. лъжица
  • Масло — 2 с.л.. лъжици
  • Жълтък — 1 Бр.
  • Сол — 0,5 Чаени лъжички

Брой порции: 5

Как да сготвим «Оризова каша-мухльо на млякото»

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 1 1. Изплакнете с топла вода оризова грис. В зависимост от сорта ориз може да се изплаква два пъти.

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 2 2. Сварете водата, като си в съотношение 2 части вода на 1 част ориз на зърнени храни. Изсипва се ориза във вряща вода. Периодично размешивайте. След 10 минути оризът е готов.

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 3 3. Да се отцеди течността през сито. Ако са се образували бучки, след това трябва да се изплакнете с преварена овесена каша, но с топла вода.

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 4 4. В затоплена мляко сложете варен ориз. Разбърква се. Оставете да къкри на слаб огън. Кашата трябва да гният в продължение на 20 минути. Не забравяйте да се разбърква.

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 5 5. Добавете сол, захар (на вкус). След това изключете. Покрийте с капак.

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 6 6. Тиган с млечна каша обвива с хавлиена кърпа. Оставете го в тази форма в продължение на 15 минути.

Оризова каша-мухльо с мляко - снимка стъпка 7 7. Всичко е готово. Сега, когато знаете как да се готви ориз, овесена каша-размазню на млякото, опитайте да се готви в къщи в кухнята. Вашите домочадцам тя много се хареса, особено ако сервирайте я с масло и поръсете допълнително със захар (за тези, които обичат сладък). Приятен апетит!

Оризова каша «Мухльо» на млякото

Оризова каша

Време за приготвяне: 45 мин

Такава каша е особено полезен за деца и хора, седнали на диета. Те са хранителни и ниско калорични. Да се готвя тази каша може да бъде не само в мультиварке, но и на котлона. (далее…)