Пастет от леща

Пастет от леща

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

Обичате вкусни и евтини закуски, направени в домашни условия? Тогава ви предлагам е много оригинален вариант — това е рецептата за приготвяне на пастет от леща. Заинтригуван?

Начин на приготвяне:

Пастет от леща в домашни условия — това е една отлична алтернатива на черния дроб. Сервирайте го може с хляб, бисквити или в тарталетках. Те може да изненада гостите, които никога няма да предполагам, че в основата на пастет е леща.

Необходими продукти:

  • Леща — 300 Грама
  • Глава Лук — 1 Брой
  • Моркови — 1-2 Броя
  • Сол — 1 Щипка
  • Черен Пипер — 1 Щипка
  • Растително масло — 1-2 Г.». лъжици

Брой порции: 1

Как да се готви «с Пастет от леща»

Пастет от леща - снимка стъпка 1 1. За начало трябва внимателно изплакнете леща, покрийте със студена вода и изпращане на огъня. В рецептата за приготвяне на пастет от леща може да се използва всякаква леща, но по време на готвенето, може да се различават. Зелена леща се варят 40 минути, кафяв -25 минути, червено — до 30 минути. Аз все пак обикновено леща накисват за един час и след това се вари в същата вода. Използвам три пъти повече вода, отколкото леща по обем визуално. След завиране леща над малко сол и черен пипер на вкус.

Пастет от леща - снимка стъпка 2 2. Лук кора и се нарязва на ситни dice.

Пастет от леща - снимка стъпка 3 3. В тиган се налива малко олио и загрейте добре. Сложете лука и се запържва на среден огън до прозрачност.

Пастет от леща - снимка стъпка 4 4. Междувременно обелете и настържете на ренде моркови.

Пастет от леща - снимка стъпка 5 5. Добавят се към лука и се запържва заедно до омекване.

Пастет от леща - снимка стъпка 6 6. Когато леща се свари, водата трябва да се източи.

Пастет от леща - снимка стъпка 7 7. Сега можем да се свържем леща и зеленчуци.

Пастет от леща - снимка стъпка 8 8. Всичко внимателно се разбърква. Ако желаете, добавете сол и черен пипер. За да направите пастет от леща в домашни условия е по-пикантен, можете да добавите подправки.

Пастет от леща - снимка стъпка 9 9. За да консистенция пастет е хомогенна, трябва да го разбийте с пасатор или кайма.

Пастет от леща - снимка стъпка 10 10. Готовият пастет се охлади и сервирайте. При желание в нея може да добавите масло, сметана или заквасена сметана на вкус.